lördag 11 oktober 2008

"I wanna be Bobbys girl..."

Tisdagkväll. Klockan har passerat 18.30. Jag och några tjej-kompisar drar ut. Läpparna lyser knallrosa och ögona nattsvarta. Prasselkapporna sitter som dom skall och elastabyxorna likaså. Jag bär transistorradion nära örat och antennen har dragits ut i sin fulla längd. Signaturen till "Kvällstoppen" skrålar ut i den ljumma sommarkvällen. Livet leker.

Vi närmar oss målet. Campingplatsen har börjat fyllas med glada semesterfirare. "Hoppas att det finns några snygga killar. Tyskarna är dösnygga! Dom brukar vara först"! Det pirrar i magarna och förväntningarna skruvas upp en aning. Nästan till samma nivå som list-låtarna. "Here comes the night" med "Them" ljuder härligt genom den något knastriga högtalaren. Ja, här kommer verkligen kvällen.

Jo då. Mycket riktigt. Många människor har anlänt. Svenskar, tyskar, engelsmän med flera. Det sjuder av liv och rörelse. Vi genar över gräsmattorna, kryssar mellan tälten och fortsätter ner till sandstranden. Sanden strilar kall in i tennisskorna, mellan tårna. Vi fortsätter och ser ett gäng killar som vi aldrig sett förut. De tittar åt vårt håll och kommer fram. De börjar prata, stämningen tätnar. Dom är från stan. En av dom har mörkt hår och bruna ögon. Rolf heter han visst och är jättesöt. Men naturligtvis visar han direkt intresse för min bästis. Samma sak varje gång. Hon har nåt som inte jag har, det är alldeles tydligt. Jag börjar vänja mig. Hans kompis däremot, tittar bara på mig. Anders . Han är också söt, men inte på samma sätt...Men han verkar vara en snäll kille. Vi går tillsammans ut till klipporna.


"Black is black, I want my baby back" gastar sångaren med den starka rösten smått desperat. Kvällen flyter på. Havet doftar hav och de små vågorna kluckar mot stenarna. Kaj Kindvall har lämnat radiostudion för länge sedan. Anders har blivit totalt absorberad av mig nu. Han försöker pussa mig men jag är inte riktigt med på noterna. Som den gentleman på 16 vårar han är så tvingar han sig inte alls på mig utan respekterar min reservation. Han vill att vi skall träffas nästa lördag. Vill jag? Vet inte säkert. Skall fundera på saken. Snart kommer natten och jag vill nog gå hem och sova. Och drömma ljuva drömmar...

1 kommentar:

S sa...

försökte kaj kindwall pussa dig?!? vilket scoop! vilken gräj. jag tycker du ska kontakta se & hör med detsamma!