söndag 3 oktober 2010

Take off your blue suade-shoes!

Jag har sett så många filmer i mitt liv. Och sk "sit-coms på tv. Och jag tror faktiskt att jag med stor säkerhet kan säga att i precis alla, så går personerna alltid in, efter att ha vistats utomhus, med skorna på! Det slår aldrig fel! Och det är ju så fruktansvärt irriterande! Det spelar ingen roll vad det är för väder. Så fort den som bor i huset eller lägenheten öppnat dörren och bjudit in gästen, eller gästerna, så stövlar man bara på i sina grova skor eller stövlar.

Det gör ont i mig! Älskaren, maken, brorsan, farsan, morsan eller detektiven går som bull-dozers genom hallen, in till vardagsrummet och kliver på finaste mattan! Med skorna på! Hur realistisk blir scenen då?? I den gamla 80-talsserien "Cosby" är alla i familjen, och även deras vänner, klädda efter senaste snittet. Hemmet är vackert och representativt för en läkar/advokatfamilj. Men alla, ALLA, begår det stora brottet att alltid gå in med skorna på!! Och de kommer dessutom direkt in i vardagsrummet, vilket man ofta gör i amerikanska serier. In på finaste mattan, sätter sig i vardagsrumssoffan medan mamman i familjen är lika glad ändå! Hur kan hon vara glad när människorna inte visar vanligt folkvett och respekt?! Dessutom verkar hela familjen Cosby snöra på sig skorna redan uppe i sovrummen...eftersom de alltid släntrar nedför trappan, ofta iförda vita, dyra, noggrant snörade sportskor! Eeh...?

Det måste vara en gigantisk miss som många tv-producenter gör! Kom igen! När man får av sig alla andra plagg fortare än man säger hej, till och med underkläderna, så måste man väl få av sig skorna innan man stegar in i vardagsrummet!

3 kommentarer:

S sa...

Haha. Det må vara irriterande, men har inte alla dessa serier och filmer nåt gemensamt - nämligen att de utspelas i USA? Där är kulturen sån. På riktigt.
Vi läste om det i skolan. Sko-lan, höhö. Om olika länders skokulturer. Tofflorna i Japan, av-med-skorna i Sverige, och så vidare.

Men bisarrt är det. Typiskt Amerkattfolket att vara så bekväma att man inte ids ta av sig dosorna förrän man kryper till kojs.

Emma sa...

Sant som Sanna säger. Jag har bott i England, där ligger dom flesta i soffan med skor PÅ. Sjukt men sant!

Ida sa...

Där kan det tom var förolämpande att gäster tar av sig skorna och är "för hemma" hos dem de hälsar på. Utan skor är man inte klädd..